Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 2020 (ΚΥΠΡΟΥ)



Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης 2020
Οργάνωση
Από  την «Εταιρεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κατωκοπιάςύπρου)» η οποία είναι ένας η κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος στοχεύει στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του κατεχόμενου (από  τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής από το 1974) χωριού Κατωκοπιά της Κύπρου.
Τα στοιχεία της «Εταιρείας» είναι:
Διεύθυνση: Οδός Αυλώνος 11, Περιστερώνα 2731, Κύπρος
Ιστοσελίδα στο διαδίκτυο:  www.katokopiaheritage.org.cy
τηλ.: 00357-97812929
Στόχοι
1.     Η γνωριμία με την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου και η διαφώτιση για το κυπριακό πρόβλημα (λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής στρατιωτικής κατοχής μέρους της Κύπρου).
2.     Η συνεργασία με ανθρώπους από άλλες περιοχές/χώρες.
Όροι
-Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους και μπορούν να γράψουν  σε οποιαδήποτε γλώσσα, κατά προτίμηση (χωρίς να αποκλείονται άλλες) πανελλήνια δημοτική, κυπριακή διάλεκτο, τουρκική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ρωσική, ισπανική, ιταλική, αραβική.
-Ένα ποίημα από κάθε συμμετέχοντα.
-Ελεύθερο θέμα
-Μέγιστος αριθμός στίχων: 30
-Να αποσταλούν 10 αντίγραφα του ποιήματος (μόνο ταχυδρομικώς) στη διεύθυνση: Γιώργος Μιχαηλίδης, Οδός Αυλώνος 11, Περιστερώνα 2731, Κύπρος.
Ο φάκελος να περιέχει μόνο τα αντίτυπα,  το ψευδώνυμο του ποιητή και ένα μικρότερο κλειστό φάκελο. Ο μικρός κλειστός φάκελος θα πρέπει να περιέχει τα στοιχεία του ποιητή (πραγματικό όνομα, ψευδώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail).
-Τελευταία μέρα υποβολής των συμμετοχών η 15η Μαΐου 2020.
Επιλογή ποιημάτων
Η Κριτική Επιτροπή θα επιλέξει τα καλύτερα 20 και μερικά επιλαχόντα ποιήματα μέχρι την 7η Ιουνίου.
Ενημέρωση και καθοδήγηση επιτυχόντων
Εντός του Ιουνίου θα ενημερωθούν οι επιτυχόντες για τη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού. Όσοι διαμένουν εκτός Κύπρου θα βοηθηθούν στην εξεύρεση αεροπορικών πτήσεων και ξενοδοχείων για την παραμονή τους στην Κύπρο το Σεπτέμβριο (τα οποία θα πληρώσουν οι ίδιοι).

Πρόγραμμα 2ης φάσης Διαγωνισμού
Μεταφορές και ξενάγηση:
Η «Εταιρεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κατωκοπιάς» θα προσφέρει (δωρεάν) στους συμμετέχοντες (από την Ελλάδα και άλλες χώρες κατά την παραμονή τους στην Κύπρο) τις μεταφορές και ξενάγηση τους: (α΄) μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, (β΄) μεταφορά στο χώρο της Εκδήλωσης, και (γ΄) ξενάγηση σε χώρους με αρχαιολογικό ή πολιτιστικό ενδιαφέρον και στη νεκρή ζώνη Κατωκοπιάς, το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο 4-5 Σεπτεμβρίου 2020.
Εκδήλωση (Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου):
1. Απαγγελία ποιημάτων από τους συμμετέχοντες ενώπιον της Κριτικής Επιτροπής και του κοινού. Θα υπάρχει μετάφραση των ποιημάτων (εάν σε ξένη γλώσσα).
2. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα (προβολή κυπριακού πολιτισμού)
3. Διαφώτιση για το κυπριακό πρόβλημα
4. Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Διαγωνισμού και βραβεύσεις (3 πρώτα βραβεία και 3 έπαινοι). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου